Home2

WORLD COMMUNITY for CHRISTIAN MEDITATION


NORWAY                           


The World Community for Christian Meditation (WCCM) er et verdensomspennende og inkluderende kristent meditasjonsfellesskap, med meditasjonsgrupper over hele verden i mer enn 120 land. Meditasjonen slik den praktiseres i WCCM har rot i tidlig kristenhet, ørkenfedrene og Johannes Kassian (ca. 360-435). Benediktinermunken John Main (1926-1982) har senere formulert dette som "et kloster uten murer" for alle, der man gjennom daglig meditasjon kan bringe sinnet til stillhet og åpne for et dypere fellesskap med Gud. Disiplinen med daglig mediasjon morgen og aften styrkes ved å meditere i en gruppe ukentig - eller av og til.

(Se også websiden wccm.org.)


I Norge har vi hatt grupper som mediterer i denne tradisjonen siden før 2000. WCCM Norge ble etablert i 2003 og har i dag fem aktive grupper. (Se detaljer under Grupper). I tillegg er en rekke enkeltpersoner i kontakt med oss og tradisjonen.


Velkommen om du er ny, eller har vært med før.


I Oslo har vi tre grupper:


  • Den ene i kapellet på Katarinahjemmet på Majorstuen, mandager kl 19:30

 

  • Den andre i Sofienberg kirke på Grünerløkka onsdager kl. 17.30. Benytt inngang på baksiden.


  • Den tredje i St. Johannes Apostel og Evangelist menighet på Bredtvedt har en pause og vil  starte igjen senere i 2018. I mellomtid er alle velkommen til en av de andre to gruppene i Oslo.


 I Lørenskog har vi en gruppe

 

  • på AHUS, sykehuskirken,  tirsdager kl 19:30.

I Bergen er den en gruppe:


  • I St. Sunniva kapellet på St. Pauls gymnas tirsdager kl. 20.15 - 21:15

(OBS NY TID fra høsten 2018)
Er det ingen gruppe der du bor, hva med å få med deg en eller to, og starte en gruppe? Ta gjerne kontakt med oss, vi bistår med råd: wccm@wccm.no


Vår internasjonale nettside finner du på www.wccm.org

Se også vår facebookside: www.facebook.com/WCCMNorge


Vi minner også om WCCMApp2, som kan lastes ned på telefon. Her kan du lese Daily Wisdom, Weekly Readings, Weekly Teachings m.m. Du kan også bruke Meditation Timer, som hjelp til å stille inn meditasjonstiden din.
Laurence Freeman presenterer visjonen om Bonnevaux i Frankrike


http://bonnevauxwccm.org/
Stadier av


meditasjonMeditasjon er en måte å bryte ut fra en verden av illusjon inn til virkelighetens rene lys.

John Main


Illusjonen som John Main refererer til i denne uttalelsen er den verden vi bygger opp gjennom våre tanker. Mange av oss likestiller hvem vi er med hva vi tenker, at tankene våre er oss selv. Hvem tror du at du er? Bildet vi har av oss selv, er det bildet vi har av andre. Den verden vi lever i består av tanker, både våre egne og ofte andres tanker vi uten å reflektere over har gjort til våre egne.

Boklansering i Mariagården 24. mai kl. 16.00-18.00.    I Akersveien 16, Oslo

Presentasjon av bøkene og av meditasjonstradisjonen - korte lesninger - felles meditasjon.

Arrangert i samarbeid med St. Olav forlag.


Enkel bevertning.  Alle er velkommen.

Meditasjon


og spiritualitet


Sanne søkere i den åndelige verden vil uunngåelig oppdage at i kjernen i enhver seriøs åndelig tradisjon eksisterer det en dyp, indre vei som er kontemplativ i seg selv. Innenfor denne kontemplative kjernen, er det  kjente stadier av åndelig liv og vekst som den reisende møter, og som man forhåpentligvis får hjelp til å omfavne, samtidig som pilegrimsreiseen til sentrum fortsetter.


I denne forbindelse, kontemplasjon eller meditasjon, er svært langt fra å være bare en kristen sak - den er den essensielle nøkkelen til all dyp og sann åndelighet og den ultimate svaret på all uvirkelighet. For å sitere Rowan Williams: "Å lære kontemplativ praksis er å lære hva vi trenger for å leve sannferdig, ærlig og kjærlig - og er derfor en dyp revolusjonerende sak".


Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus