Om WCCM International - The World Community for Christian Meditation


The World Community for Christian Meditation er et fellesskap av mediterende mennesker som vil praktisere og fremme kristen meditasjon i tradisjonen fra John Main. Tradisjonen går tilbake til tidlig kristenhet, og John Main kaller formen «et kloster uten murer», basert på daglig meditasjon enkeltvis og i grupper.


WCCM ble stiftet i 1991, og er i dag et globalt nettverk for grupper og enkeltpersoner som mediterer i en kristen, økumenisk tradisjon for stillhet og indre fred. WCCM er ledet av Laurence Freeman og har aktive avdelinger i mer enn 120 land. Virksomheten har et International Office i Meditatio House in London, der en liten kommunitet bor og der gjester ønskes velkommen. Bonnevaux : Centre for Peace, nær Poitiers i Frankrike, er blitt WCCMs nye senter for fred, kontemplasjon og meditasjon.


Målet er å formidle og fremme læren om meditasjon, spesielt gjennom meditasjonsgruppene som møtes i hjem, menigheter, skoler, fengsler og fellesskap i hele verden. WCCM er åpen og økumenisk, og støtter kristent kontemplativt samarbeid med alle trosretninger.


De arrangerer retretter, driver Bonnevaux, har en webside, gir ut et Meditatio Newsletter, og publiserer bøker, CDer og andre multimediale ressurser. 


For videre informasjon på engelsk besøk gjerne: WCCM.ORG


Vi minner om at det fra høsten 2022 igjen er messe søndager kl 12.00 fra Bonnevaux.


Alle ressurser, audio-visuelle og og tryke, er samlet på en sideWCCM Norge er en norsk frittstående avdeling av The World Community for Christian Meditation, WCCM Norge skal hjelpe til å opprette og støtte meditasjonsgrupper i Norge, arrangere retretter og seminarer, og holde kontakten med det globale kristne meditasjonsnettverket i WCCM.


WCCM Norge sender ut elektroniske ukebrev med tekster og informasjon. Om du vil motta våre ukebrev, ta kontakt på epost til wccm@wccm.no. Vi har en side på Facebook https://www.facebook.com/WCCMNorge


WCCMApp2 kan lastes ned på telefon fra mobilens appsenter.  Her kan du lese Daily Wisdom, Weekly Readings, Weekly Teachings m.m. Du kan også bruke Meditation Timer, som hjelp til å stille inn meditasjonstiden din.

Grupper i Norge

                                                                                  

Av praktiske grunner ønsker vi at  nye melder fra til gruppekontakten før første frammøte.

Meditasjonene begynner presis. Vi anbefaler å komme mellom fem til ti minutter før starttidspunkt.


Er det ingen gruppe der du bor? Hva med å få med deg en eller to, nå landet har åpnet opp, og starte en gruppe. Ta gjerne kontakt med oss, vi bistår med råd.

Bergen


Gruppen i Bergen mediterer sammen på ZOOM søndager kl. 20.30.


Flere er velkommen, også fra alle deler av landet. Zoom setter ingen grenser. 


Interesserte kan kontakte gruppeleder Turid Sæthre, mob. 950 95 488

turi-sa@online.no

Oslo


Majorstuen:  Mandager kl. 19:30 i kapellet i Katarinahjemmet, Gjørstadgt. 9.  Siste gang før jul er 12. desember. Første gang på
nyåret er 9. januar.Kontaktperson Tone Mjåvatn, tlf 95206664, evt mail. tomjaav@icloud.com 

Lørenskog


Gruppen møtes i sykehuskirken på Akershus universitetssykehus (AHUS) tirsdager kl. 19.30. 

Kirken ligger helt nederst i hovedgangen, Glassgata. Siste gang før jul er 13. desember. Første gang på nyåret 10. januar.


Kontakt: Anne Breirem Jacobsen  mob 98 62 89 45. 

Kontakt WCCM Norge:


wccm@wccm.no    lf: 95 20 66 64 (Tone Mjaavatn) 

Velkommen til å utforske vår side på: FACEBOOK   (facebook.com/WCCMNorge/)

kontonummer 1822 76 19658              VIPPS: 51 20 00 eller WCCM Norge